Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 4 de gener del 2024

Amics del Museu: Visita a l'exposició "Art i Natura. Un segle de biomorfisme"

Aquests dies, i fins el 14 de gener, es pot veure al CaixaForum de Barcelona una altra proposta que relaciona cultura i ciència: l'exposició Art i Natura. Un segle de biomorfisme. Es tracta d’una mostra que reuneix un conjunt de peces procedents del Musée National d’Art Moderne George Pompidou on pintors, escultors, fotògrafs, dissenyadors i arquitectes tenen en comú que algunes de les seves obres estan directament inspirades en la natura.

Les imatges que oferien els cada cop més potents microscopis, van ser font d’inspiració de pintors de gran renom com Dalí, Picasso, Miró, Kandinski, Tanguy, els quals tenen una representació d’obres surrealistes i abstractes.

Obres de Tanguy i Kandisnky

També els escultors desenvolupen les seves obres amb formes molt “orgàniques” i amb els materials més diversos, i dissenyadors i arquitectes reconeguts, com Alvar Aalto, també tenen obres de clara inspiració naturalista com una làmpada de vidre que semblen papallones en ple vol, un arbre que es converteix en banc de fusta, o una tauleta en forma de fulla de ginkgo.

Algunes pantalles tàctils ens introdueixen en els difícils conceptes d’adaptació i transformació al que la naturalesa ens sotmet als organismes, els quals responen de maneres ben diverses tot adoptant, de vegades, formes ben artístiques.

Els artistes també evolucionen juntament amb les noves tecnologies (com la impressió 3D) tot incorporant-les com a mitjans d’expressió, on alguns en fan denúncia del malbaratament actual i del canvi climàtic. Tota una experiència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada