Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 3 de juny del 2021

Amics del Museu: Rutas por el patrimonio arqueológico industrial de España

Fa uns mesos, es va publicat un nou llibre que tot i que no és pròpiament de geologia, el nostre soci i company Sergi Falguera, ens ha fet arribar una breu descripció, destacant la part que fa referència al nostre territori.

Títol: Rutas por el patrimonio arqueológico industrial de España

Autor: Xavier Martínez i Edo

Data d’edició: Novembre 2020

Editorial: Anaya Touring

Pàgines: 335


El llibre és un recull de rutes per Espanya, centrades en el patrimoni arqueològic i industrial, en el qual està inclosa la mineria. Les rutes es divideixen en quatre grans regions. En una d'elles, la de la Conca de l’Ebre i Catalunya, es fa referència a les mines de Cardona i apareixen dues fotografies de la Muntanya de Sal i una de més petita a l'interior de "La Minilla". També cita les mines de Cercs amb diverses imatges del seu interior i el Clot del Moro juntament amb el Museu del Ciment. Per acabar s'esmenta la bòbila Almirall de Terrassa per la seva espectacular xemeneia.

Pel que fa a la província de Tarragona, esmenta les mines de Bellmunt del Priorat, la mina Régia, el Museu de les Mines i la colònia minera. També fa referència a la bòbila Sugranyes de Reus i les salines de la Trinitat, al Delta de l'Ebre de les quals es publiquen algunes fotografies.

Així que ja ho sabeu, si sou amants de l'arqueologia i el patrimoni industrial i miner, de ben segur que aquest pot ser un llibre que us pot interessar.

Foto: Sergi Falguera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada