Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 27 de gener del 2023

Amics del Museu: FERNANDO ARI FERRATGES KWEKEL, NOU DOCTOR EN PALEONTOLOGIA

El passat mes de desembre, el nostre consoci i paleontòleg, el Dr. Fernando Ari Ferratges va defensar a la Universitat de Saragossa la seva tesi doctoral, titulada "Sistemática, diversidad y distribución paleoambiental de los crustáceos decápodos del Eoceno de la zona surpirenaica central" obtenint la qualificació d'excel·lent Cum Laude. En la seva tesi doctoral, a més de descriure nombrosos nous gèneres i espècies de crustacis decàpodes del Pirineu aragonès, aborda l'estudi de la distribució, evolució i diversitat d'aquest grup al sector central de les conques sud-pirenaiques durant tot l'Eocè (fa entre 56 i 34 milions d'anys).



Cal destacar que des de temps del Dr. Lluís Via (1959) no s'ha defensat cap tesi doctoral sobre crancs fòssils a la península Ibèrica, pel que aquest treball actualitza i posa ordre en aquest camp, aplicant noves tècniques i tecnologies al servei de la investigació en aquesta temàtica i aporta nombroses novetats.



Actualment, el Dr. Ferratges continua amb les seves investigacions tant en materials de l'Eocè com a altres períodes (més antics i més moderns), treballant en una àrea més extensa per tal de comprendre de forma més global com ha evolucionat aquest grup i quines implicacions ha tingut en els ecosistemes marins al llarg dels darrers 180 milions d'anys.




Des d'aquest Blog ens volem sumar a les moltes felicitacions rebudes per al nou Dr. Fernando Ari Ferratges, per aquest merescut Cum Laude.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada