Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 3 de novembre del 2021

Amics del Museu: El Museu de Fòssils de Sant Boi de Lluçanès

Si algun dia aneu per l’altiplà del Lluçanès, territori de transició entre la Plana de Vic i el Berguedà, a més de pujar al famós Santuari de la Mare de Déu dels Munts, de portentoses vistes, i de degustar les seves delicioses coques, sapigueu que també hi ha una altre al·licient pels amants de la geologia i la paleontologia: el Museu de Fòssils de Sant Boi de Lluçanès.

Fotos: José Francisco Carrasco

Es tracta d’una col·lecció d’uns 7.000 exemplars recollits al llarg de 30 anys pel Sr. Santi Vila i Abelló pels voltants d’aquesta població, per tant és un gran recull de fauna de l’Eocè marí. La majoria són gasteròpodes d’una gran varietat i mida (fins a 50 cm), però també hi ha mol·luscs, esponges, coralls... que s’exposen en una sala de l’Ajuntament d’aquesta localitat preferentment els dissabtes i diumenges de 13 a 14h i amb el guiatge del propi Sr. Vila. Però si es vol visitar fora d’aquest horari només cal concertar visita a aquest web: turisme.llucanes.cat/visites/museu-de-fossils/

Aquesta col·lecció és un bon referent pels escolars que volen introduïr-se al bell món de la paleontologia i també pel públic en general que gaudeix observant i apreciant aquests petits “miracles” de la natura, ja que tots sabem que la fossilització és un procés molt i molt extraordinari. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada