Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 19 de novembre del 2021

Amics del Museu: EXPOSICIÓ PALEONTOLÒGICA A BALAGUER

El passat dia 6 de novembre es va inaugurar, al Museu de la Noguera (Balaguer), l’exposició de fauna prehistòrica Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu, la qual romandrà en aquest museu fins el 27 de febrer del 2022.

Aquesta exposició, que té caràcter itinerant, posa en valor la gran varietat geològica del nostre territori i està organitzada per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, i té el suport del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens.

A la mostra es poden observar fins a 120 exemplars de fòssils i roques del nostre territori muntanyenc, així es pot veure de prop una de les roques més antigues del Pirineu (de 550 milions d’anys) i també un dels fòssils més antics (de 440 milions d’anys), també es pot veure un exemplar de Montsechia, una de les angiospermes més antigues del món i trobada a casa nostra. Així mateix s’han reconstruït cinc animals extingits entre els que destaca l’únic rèptil marí de Catalunya, trobat a Alós de Balaguer, i un Dimetrodon de 270 milions d’anys.

Recreació del Dimetrodon

Mandíbula de Dryopithecus cedida pel nostre Museu

El nostre Museu també hi ha col·laborat amb el préstec de diversos exemplars entre els quals hi destaca la mandíbula d’un Dryopithecus, un homínid del Miocè de la Seu d’Urgell. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada