Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 9 de març del 2022

Jorgina Jordà: L'AFICIÓ ALS MINERALS Experiència aplicada

Ens hem de fer ressò d'una nova publicació de Joan Abella, titulada “L’afició als minerals”. Com indica el seu títol, està adreçada a tots els aficionats a la mineralogia, tant els qui ara comencen, com els més veterans,  amb una sèrie de consells, suggeriments, advertències i recomanacions, basades en l'experiència de l'autor, que molts ja coneixeu, per ser el recol·lector i formar part de l’equip investigador que va descriure una nova espècie mineral: l'abellaïta http://museugeologic.blogspot.com/2016/03/jorgina-jorda-l-abellaita-nova-especie.html



Inicialment el llibre fa un aclariment de conceptes, que encara que semblin molt bàsics sovint fem servir erròniament, com mineral o roca, cristall o vidre, roca o pedra, per a continuació explicar-nos com s’ha de descriure correctament un mineral.

Posteriorment, com preparar una sortida, fent un repàs exhaustiu de tot el necessari, roba, calçat, eines, accessoris, documentació, sobre el lloc on volem anar.  Un cop ben equipats ja es pot anar a la recerca dels minerals, però amb compte, ja que també ens fa una sèrie d'advertiments de tot el que ens podem trobar i cal estar atent.

Un cop acabada la sortida, a casa, ens va resolent, els nous dubtes que se’ns poden presentar, com ara, organitzar els nostres minerals; vitrina, il·luminació, manipulació, conservació, preservació i presentació.

Finalment, també molt important una sèrie de consells, amb quina pot ser la millor manera de numerar, etiquetar una col·lecció; un apartat que he considerat molt interessant, potser, paper versus digitalització.

En resum, un llibre molt instructiu per a tots, sigui quin sigui el seu grau d’experiència; això si no espereu trobar cap imatge, perquè no es tracta d’una guia més de mineralogia o minerals sinó com hem dit al començament, l'experiència personal de l’autor al llarg de molts anys per resoldre les qüestions que ens podem anar trobant i explicant-nos sempre el perquè de tots els seus raonaments.

Títol: L'AFICIÓ ALS MINERALS

           Experiència aplicada

Autor: Joan Abella i Creus

Data d'edició: 2022

Editat pel mateix autor

Pàgines: 136





2 comentaris:

  1. Respostes

    1. El llibre no estarà en les llibreries, qualsevol persona interessada pot contactar amb en Joan Abella; joanabella@mineralsabella.cat

      Elimina