Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 5 de maig del 2015

Amics del Museu: SCRIPTA XVII

Acaba de sortir el número 17 de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta), de la sèrie Paleontològica.


En les seves vint pàgines hi apareixen publicats cinc articles, el primer dels quals el Sr. Evaristo Aguilar fa una revisió d’alguns exemplars del gasteròpode del Pliocè Aporrhais uttingeriana, els quals presenten fenòmens de teratologia, o sigui una anomalia en el nombre d’espines de la seva conquilla.


En el segon article, el Dr. Sebastián Calzada fa una reflexió sobre un treball de l’investigador rus Alexandr Guzhov, publicat l’any 2004, on es fa una referència al gasteròpode cretaci del gènere Cimolitopsis Calzada, 1997. En aquest article el Dr. Calzada indica alguns aspectes d’aquest treball que convé puntualitzar. El mateix Dr. Calzada i el Sr. Juan Corbacho signen el tercer article on es fa una revisió sistemàtica del gasteròpode de l’Aptià (Cretaci) de Bilbao Lissochilus goñii, del grup de les Neritinas, i se l’inclou dins el gènere Lyosoma.

El quart treball el signen conjuntament el Dr. Sebastián Calzada i el Sr. Pedro Adserà i en ell s’indica la presència del lamel·libranqui Protocardia comes a l’Aptià (Cretaci) del Marmellar (Tarragona) a partir d’un estudi dels fons del MGSB, on apareixia aquest exemplar juntament amb altres fòssils d’aquesta localitat etiquetats com Astarte.


El darrer article, escrit en anglès, el signen el Dr. Calzada i la Sra. Eduvigis Moreno i en ell es cita la població de Cervera del Maestre (Castelló) com a nova localitat on apareix l’espècie Vertinomia coquandi, un mol·lusc de l’Aptià inferior o Barremià superior (Cretaci).

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya, i on es recullen els treballs d’aquest museu, essent el director d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco, i els seus secretaris el Sr. Carlos J.Royo i la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada