Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 29 de maig del 2015

Amics del Museu: L'SCRIPTA III (sèrie Malacològica)

S’acaba de publicar el tercer númer de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta), de la sèrie malacològica.


En ella apareixen tres articles sobre diversos mol·luscs actuals, el primer dels quals, escrit en anglès, el signen conjuntament Eva Casassas, Margot Bosch i Jacint Altimiras, del Grup de recerca Malacològica del Quaternari, on es cita el gasteròpode Polygyra cereolus com a nou taxó al·lòcton a Catalunya, trobat a finals del 2014, després d’un exhaustiu teball de camp, a la zona del Maresme.

El segon article el signa el co-director d’aquesta sèrie, el Sr. José Mª Asensi, i versa sobre uns senyals trobats sobre la conquilla del lamel·libranqui Callista chione i que s’interpreten com a fenòmens d’abrasió.

En el darrer article el Sr. José Francisco Carrasco fa un breu repàs de la col·lecció malacològica del MGSB, la qual és molt interessant perquè en ella s'hi troben faunes estudiades per en Faura, Font i Sagué, així com també per l’inoblidable malacòleg Carles Altimiras (1919-1983). A l'article també s’assenyala l’entrada de la col·lecció del Sr. Enric Cahner amb una interessant fauna del Mediterrani i d’arreu del món. Entre aquest material destaca un exemplar realment notable de bivalve, el qual il·lustra la portada d’aquesta revista (Mytilus californianus), i sobre el que en fa un breu estudi. També fa una petita correcció d’un exemplar classificat per Altimiras com Cardium sp i que el Sr. Carrasaco, després de diverses consultes, determina com a Maoricardium pseudolima.


Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Malacològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, on es recullen els treballs d’aquest museu, essent directors d’aquesta sèrie el Sr.José Mª Asensi i la Sra Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada