Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 22 d’octubre del 2020

Amics del Museu: Scripta 26

Malgrat la situació de pandèmia que patim, la revista Scripta no s’atura i s’acaba de publicar el número 26 de la sèrie Paleontològica.

Portada de la revista: Linotrigonia roigi n. sp. 
del Campanià de Serradell (col. Rosell) Holotipus núm. 16476 MGSB

El primer dels sis articles que conté aquest nou número és de Sebastián Calzada i en ell es descriu el lamell·ibranqui del Cretaci superior Linotrigonia roigi i se li atorga la categoria de nova espècie, a partir d’una valva dreta quasi completa i d’un fragment de valva esquerra conservats al Museu.

El segon article és un treball, escrit pel mateix autor, es fa una revisió del gasteròpode del Cretaci Discohelix ruizi, es completa la descripció original que d’ell es tenia i se’n fa una nova figuració a partir de l’holotipus conservat al Museu.


Els dos següents treballs, signats també per Sebastián Calzada, es revisen i proposen noves assignacions genèriques per dos gasteròpodes del Cretaci inferior, Tritonium almerai i Trochus almerai, descrits per Bataller l’any 1949, i es proposa una nova espècie pel gasteròpode del Cretaci superior Ringicula puigae.


El cinquè treball en són autors Sebastián Calzacda i José Francisco Carrasco i en ell s’estudia l’espècie Crassatella depressa, un bivalb de l’Eocè, les localitats on apareix i es discuteix una sinonímia amb Crassatella tumida, i es cita una anomalia taxonòmica.

El sisé i darrer treball està signat per Antoni Montañà i en ell s’indica dos caràcters poc freqüents en el braquiòpode Ortholina lujani, del Cretaci de Fígols, potser causats per la seva adaptació a la vida en grup.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Amics del Museu, i on es recullen els treballs d’aquest museu, éssent els directors d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco i la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada