Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 1 d’octubre del 2020

Amics del Museu: Prejudicis i evolució humana, un llibre per a la reflexió

En aquests temps de pandèmia, en els quals sembla que el món s’hagi aturat, ens plau donar notícia de l’aparició d’un nou llibre que porta per títol Prejuicios y evolución humana. Un viaje de 6 millones de años, publicat per l’Editorial Canalla i amb un pròleg del Dr. Camilo José Cela Conde, professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears, i també del Dr. Francisco José Poyato Ariza, professor de Paleobiologia de la Universidad Autónoma de Madrid.

El seu autor, el Dr. David Rabadà i Vives, és Paleontòleg, professor de Ciències Geològiques i acadèmic de l’ACVC. També és autor de diversos treballs de divulgació en els quals relaciona ciència, societat i educació, com la recent publicació de COVID, crisi o oportunitat, on tracta el candent tema de la pandèmia que patim tots plegats.

En alguns articles tècnics, el Dr. Rabadà s’ha mostrat especialment crític amb algunes de les interpretacions realitzades a l’excavació d’Atapuerca i d’aquí neix aquest seu darrer treball on denuncia, amb paraules d’Eva Serra directora de Catalunya Vanguadista, «las flaquezas de algunas imposturas que transforman las evidencias en falaces y rentables argumentos», i el Dr. Rabadà ens ofereix aquesta reflexió: «L’evolució humana ha estat un recorregut de més de 6 milions d’anys. Tot aquest periple es pot explicar en tres senzilles frases: el caminar drets, un cervell més gran, i l’adquisició d’una parla articulada. Aquests tres salts evolutius han succeït en moments molt separats en el temps. El gran problema no és l’evolució en si mateix, sinó les pugnes científiques per tal d’imposar els seus interessos i creences. Si volem que això no passi en el futur, cal difondre el veritable objectiu de la Ciència»

Si us interessa el tema, aquest llibre el podeu trobar a les següents llibreries: Alibri, Documenta i La Imposible. També el podeu comprar on line a l’adreça: http://www.canallaediciones.com/narrativa/prejuicios-y-evolucion-humana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada