Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 20 de juny del 2019

Amics del Museu: Scripta XXIV


S’acaba de publicar el número 24 de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta) de la sèrie Paleontològica, amb quatre articles de braquiòpodes i un sobre la col·lecció Villalta.

Portada. Foto: José Francisco Carrasco

El primer dels cinc articles, del qual en són autors els Drs Sebatián Calzada i Antonio Abad,  és un recordatori sobre el lloc on està dipositada la col·lecció Fernández de Villalta i de com es desprén que tres exemplars són holotips dipositats al Museu.

En següent article, signat conjuntament per Sebastiàn Calzada i Juan Corbacho,es cita la població d’Alentorn (Lleida) com una nova localitat per al braquiòpode del Cretaci superior Viarhynchia cerdanyolae.

Del tercer treball en són autors el Sebastián Calzada i José Francisco Carrasco i en ell s’estudien alguns braquiòpodes i bivalves procedents del Toarcià D’Alòs de Balaguer. Entre ells hi ha un gènere de bivalve, Pterocardia,  que es cita per primer cop a Espanya.

El quart article, signat pels mateixos autors, es senyala Figols-Alinyà (Lleida) com una nova localitat per a uns quants braquiòpodes del Toarcià (Juràssic inf.) entre els quals hi destaca Telothyris jauberti.


En el cinquè i darrer treball, signat per Sebastián Calzada i Eduvigis Moreno, es cita la població de Cabanes (Castelló) com a nova localitat per al braquiòpode del Cretaci inferior Psilothyris corbachoi.


Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Amics del Museu, i on es recullen els treballs d’aquest museu, éssent el director d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco i la seva secretària la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada