Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 17 de març del 2018

Jorgina Jordà: IV FERIA DE MINERALS DE SANTIAGO DE COMPOSTELA


Novament, em faig ressò d'una altra fira que també es va celebrar el primer cap de setmana de març a la localitat gallega de Santiago de Compostela.


A més de poder adquirir minerals i fòssils, s'han realitzat tallers i xerrades que a cada edició estan centrades en una temàtica concreta, aquest cop dedicada als minerals i la mineria d'Àfrica.

Cal destacar que un dels quatre dies de durada de la Fira, concretament dissabte a la tarda, va tenir lloc una taula d'intercanvi de minerals, on va haver-hi bona representació de minerals gallecs: almandina de Bama, A Coruña; quarsos de Serrabal, A Coruña i Xiabre, Pontevedra o, fins i tot, alguna cassiterita de Penouta, Ourense, etc.



A més de les xerrades a càrrec dels senyors Florentino García Vega i Chema Caballero, els tallers també van tenir bona acollida. En aquests s'explicava com identificar alguns minerals; es van donar classes de batea d’or i es va fer una exposició de minerals fluorescents.



A nivell nacional es van veure les clàssiques fluorites de localitats asturianes (Moscona, La Viesca, Berbes, etc.); calcites i marcassites de Cantàbria; barites de La Unión; fluorites i calcites de la pedrera Berta..

Calcita, fluorita i dolomita, Moscona, Astúries

Fluorita, calcita Pedrera Berta

.A nivell internacional molt bona representació de minerals del país veí, Portugal tal com quars, pirita, dolomita, ferberita, fluorapatita, fosfosiderita;  boniques calcites de Campomorto, Itàlia; gran assortit de minerals del Marroc; Índia, Pakistan, Brasil; la sempre vistosa prehnita de Mali; malaquita del RD Congo; ametista de Veracruz, Mèxic o alguns minerals de Turquia.





Calcita, Campomorto, Itàlia 

Prehnita de Malí 

Ametista, Turquia

De minerals gallecs sembla que, aquesta vegada, no n'hi havia tants com altres ocasions, no obstant, com ja he comentat anteriorment, se’n podien aconseguir a la taula d'intercanvi.

Pel que fa a l'assistència de públic sembla que va tenir força èxit. Cal dir que és una fira, bastant recent (enguany va ser la quarta edició), i que a poc a poc es va consolidant. 
Esperem que tingui continuïtat en el temps i això animi a més participació d'expositors.



Només em resta felicitar a tots els qui la fan possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada