Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 10 de maig del 2013

Jorgina Jordà: MINERALEXPO SANT CELONI 2013


Aquesta vegada m’agradaria començar per felicitar els premiats d’aquest  2013, perquè com molts ja sabeu a Sant Celoni a més del que és la pròpia Fira es complementa amb uns premis. Aquests premis han estat atorgats al senyor Albert Badia per la seva trajectòria i fidelitat envers la Fira i al senyor Joan Abella, molt conegut per la publicació del llibre Minerals i Mines de la Conca de Bellmunt del Priorat i  la seva gran tasca d’investigació a diversos jaciments, per el millor mineral català,  dos exemplars de Breithauptita de la mina Balcoll de Tarragona que molts coneixereu també pels exemplars de Plata nadiua  tant espectaculars que fa ja un temps va proporcionar.




 Breithauptita


De dreta a esquerra: Sr. Xavier Tomás (Grup Mineralògic Català), Sr. Joan Castaño (Alcalde de Sant Celoni) i el premiat, Sr. Joan Abella.


Enhorabona a tots!

I ara el petit resum de la Fira, només arribar vaig visitar els organitzadors, amics i companys del Grup Mineralògic Català  que portaven la seva Revista, ”Mineralogistes de Catalunya” i la Revista “Paleomina” fruit de la col·laboració amb “La Asociación Mineralógica Paleontológica” de Sant Vicent del Raspeig; i els llibres sobre els minerals d’Espanya del senyor Miguel Calvo que, com a l’anterior certamen, va assistir-hi.


En quant als minerals, molts eren  dels catalans, cosa que sempre agraeixo, ja que alguns dels expositors no tenen inconvenient de comentar els llocs de les seves troballes; si hi ha novetats.  





Per destacar alguns: Epidots, Axinites i Microclines de Tremp; uns Rutils vermells i negres d’Estopanyà del Castell; Ortoses i Quarsos del Montnegre; Plata nadiua de la  Mina Balcoll; els sempre vistosos per la seves propietats de fluorescència de la Mina Eureka,...


I com a novetat: uns crisòtils vermells de Gualba, no perquè no es coneguessin , sinó perquè eren extrets l’any 1985 i, personalment sols els havia vist en fotografies d’alguns llibres.



La resta minerals de tot arreu, de dins i fora d’Espanya, una mica de bijuteria i aparells per polir i netejar minerals i fòssils.


D’expositors amb fòssils crec n'éren menys. l la quantitat de bijuteria tampoc molestava i animava alguna acompanyant.

Com sempre es va passar una bona estona científicament i familiar. 

Les cinc primeres fotos son de Joan Abella, la resta de Agustí Asensi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada