Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 8 de març del 2013

Jorgina Jordà: FIRA MINERALEXPO SANTS 2013

Aquest any només en entrar ja es va poder veure que no hi havia tants expositors, però no penseu que va ser tot per culpa de la crisi, sinó que degut als recents successos en actes multitudinaris, amb més gent de la permesa, s'han reforçat les mesures de seguretat i per tal de tenir les sortides sense obstacles s'han hagut de eliminar alguns espais destinats als expositors.


Malgrat això, he pogut saludar a quasi tots els veterans que any darrere any exposen en aquesta Fira tan popular de Barcelona.


La distribució tot i els canvis obligats era semblant a la dels altres anys, en entrar et trobaves amb l'estand del Grup Mineralògic Català organitzador de la Fira, amb tot de publicacions, revistes i llibres. A continuació la resta d'expositors amb minerals, fòssils, estris per tallar-los netejar-los o polir-los, meteorits i bijuteria.



No sé si és solament una impressió però crec que aquesta vegada estava més igualada la presència de fòssils en vers als minerals.



Destacaven uns grans plafons que mostraven un petit resum del treball d'arqueologia de la Dra. Margarida Genera i Monells, que tractava de "L'establiment prehistòric del Puig Roig del Roget (el Masroig)"




Una cosa curiosa de poder veure van ser  les mostres que suposo va fer servir el Sr. Joan Abella en una de las seves publicacions, en aquest cas a la revista Mineralogistes de Catalunya dedicada a El Molar.



En quant a les altres activitats per als més menuts i no tant, com els tallers d'introducció a la mineralogia i els tallers lapidaris, van tenir molt bona acollida com sempre.

Mineralògicament parlant em van comentar que hi havien molt poques novetats, per destacar alguna cosa, unes brochantites amb linarita i crednerita de Xile i minerals catalans de llocs que avui dia son de difícil accés com el Turó de Montcada i Montjuic




I per acabar dir-vos que la Fira de Sants, per ser més petita que altres, permet quedar amb molts més amics i companys d'afició, ja que ràpidament et trobes i això fa que a més d'unes converses la mar de entretingudes, sempre hi hagi qui aprofiti l'ocasió per portar algun exemplar de collita pròpia, perquè l'ajudem a classificar-lo entre tots o senzillament per la il·lusió de mostrar-lo fins i tot donar-lo.

Per tant crec segueix sent recomanable visitar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada