Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 15 de juny del 2022

Amics del Museu: A la memòria d'en Xavier Berástegui

El 6 de maig del 2021 ens va deixar, massa aviat, en Xavier Berástegui i Batalla. Nascut a Barcelona l’any 1954, es va llicenciar l’any 1980 i va treballar de geòleg per a la Generalitat de Catalunya on va arribar a ser Subdirector Tècnic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC); però nosaltres sempre li guardarem un sentit record perquè hi tenia molta relació amb el Museu Geològic del Seminari i gran amistat amb el seu director el Dr. Sebastià Calzada.

X. Berástegui (extrem de la dreta) a l’entrega 
de la Creu de Sant Jordi al MGSB l’any 2009

Xavier Berástegui va ser mestre, geòleg apassionat i treballador incansable que va dedicar la seva vocació al territori del Pallars. I fruit d’aquest treball són obres emblemàtiques com el Mapa geològic i estructural de Catalunya, el Mapa comarcal, l’Atles geològic, el tall ECORS, i un munt de geotreballs. També, gràcies a la seva perseverança, es va poder posar en marxa el Centre de Suport Territorial Pirineus de Tremp i el Pirineus Geological Open Museum.

X. Berástegui durant la inauguració del Pirineus Geological Open Museum el gener del 2020 (extret del ICGC/Actualitat/Notícia 522)

Un moment de l’acte d’instal·lació de la placa 
(viurealspirineus.cat)

Precisament, quan feia un any de la seva mort, el passat 6 de maig, es va instal·lar a la seu del Centre de Suport Territorial Pirineus, una placa en la seva memòria per agrair-li la seva tasca i el seu compromís envers el territori del Pallars on va créixer com a geòleg. A l’acte, en representació del MGSB hi va assistir Montserrat Vilella. Descansi en pau...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada