Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 10 de maig del 2021

Amics del Museu: Nova vitrina monogràfica titulada "Fòssils i Canvi Climàtic"

El Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa, disposa d’una nova vitrina que parla d’un tema de molta actualitat: el canvi climàtic. Ha estat dissenyada i preparada per en Josep Biosca Munts, enginyer tècnic industrial, professor i investigador associat de Geologia i Cartografia Geològica de l’EPSEM (UPC Manresa), ara ja jubilat. Durant molts anys, en Josep va ser també conservador de paleontologia del Museu de Geologia Valentí Masachs, del qual actualment és col·laborador voluntari, i va desenvolupar una trajectòria investigadora dedicada al coneixement del fenomen del canvi climàtic, des del punt de vista geològic.


En el transcurs de la història geològica de la Terra, han estat multitud els canvis climàtics que s’han produït, tots ells d’un rang temporal expressat en milions d'anys i que, evidentment, no han estat induïts per causes antròpiques.

A la vitrina s'hi exposen els canvis en la distribució geogràfica de la flora i la fauna, explicats amb l'ajut d'elements actuals que es comparen amb fòssils del fons de la col·lecció paleontològica del museu.



El recurs expositiu està dirigit a qualsevol persona interessada en saber més sobre el canvi climàtic i que desitgi apropar-se d'una forma interactiva a aquest fenomen i conèixer més a fons un dels grans reptes als que s’enfronta la humanitat actualment.

S'hi ofereix una informació enfocada de manera didàctica a estudiants i docents de tots els nivells i matèries però, especialment, centrats en la biologia, geologia i medi ambient. La informació està organitzada jeràrquicament i permet que el visitant pugui accedir a diferents graus d’informació sigui quin sigui el seu nivell de coneixement.



La vitrina disposa del recurs "saber-ne més", amb el qual el visitant pot accedir a un recull de codis QR a través del seu propi dispositiu mòbil i obtenir una informació més detallada que també pot guardar per llegir més tard, tranquil·lament.

Només ens resta felicitar per aquesta iniciativa a en Josep Biosca, i agrair-li la informació i fotografies que ens ha proporcionat per poder informar sobre la creació d’aquesta nova vitrina.

Esperem poder visitar-la ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada