Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 25 de maig del 2018

Amics del Museu: SCRIPTA XXI

S’acaba de publicar el número 21 de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta) de la sèrie Paleontològica, amb cinc articles del Dr. Sebastià Calzada.

Portada: Telothyris jauberti. a) Vista dorsal, b) vista lateral
c) vista anterior i d) vista peduncular. (foto J. Corbacho)

En el primer dels cinc treballs, s’indica Aguas Cándidas (Burgos) com una nova localitat per al braquiòpode del Toarcià Telothyris jauberti i, a més, es fa atenció sobre una possible confusió d’aquest espècimen amb Lobothyris punctata crassa (Dubar,1925)

En següent article, signat conjuntament per Sebastià Calzada i Eduvigis Moreno, es fa un repàs, en forma de catàleg, de les Posidònies (mol·luscs del Triàsic) del Museu.

En el tercer treball, La fauna miocénica de Pas de Piles (Subirats), el Dr. Sebastià Calzada vol homenatjar al Sr. Ramón Mañé (1923-2018) a qui va conèixer en aquesta localitat.

En el quart article es suggereix que el gasteròpode Chemnitzia aptiensis pugui incloure’s dins del gènere Megalonoda i així seria la primera espècie que arribaria a l’Hauterivià. 
També es suggereix una nova assignació supragenètica per Megalonoda.

En el cinquè i darrer treball, Sobre una fáunula toarciense de Calvera, el Dr. Calzada estudia una fitxa del Museu corresponent a la localitat de Calvera (Osca) on es cita la fauna fòssil de manera molt general. Després d’examinar-la, s’hi han trobat espècies de braquiòpodes i bivalves típics del Toarcià i que es descriuen en aquest treball.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Amics del Museu, i on es recullen els treballs d’aquest museu, éssent el director d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco i la seva secretària la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada