Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 7 d’abril del 2016

Amics del Museu: LA NOVA GUIA "Els tresors geològics del Paratge Natural de Poblet"

El gener del 2014 en aquest blog donàvem la notícia de la publicació de la guia “Els tresors geològics del Parc Natural del Cadí-Moixeró”, escrita pels geòlegs Albert Martínez i Marc Tudela i editada per Itineraris Geològics. Avui ens congratulem de presentar aquí la segona guia d’aquesta col·lecció: Els tresors geològics del Paratge Natural de Poblet, dels mateixos autors i amb la mateixa estructura i filosofia.




S’ha escrit molt sobre el gran valor ecològic del Bosc de Poblet, un ecosistema forestal únic a les comarques tarragonines, però poc s’ha dit sobre les roques damunt les quals s’asseu aquest bosc... i l’esmentada guia ve per a cobrir aquesta mancança.



Com l’anterior guia, va equipada amb un munt d’icones i de gràfics, a voltes molt divertits, que il·lustren els sempre difícils conceptes geològics i així fer-los més “digeribles” pel gran públic. També hi ha la possibilitat de descarregar-se una aplicació per a mòbils en la qual es donen una sèrie de vídeos explicatius de la zona, així com també els mapes dels itineraris, etc.



Després d’una breu però molt completa introducció geològica general i de l’entorn on es situa el Paratge Natural de Poblet, a la guia es descriuen tres itineraris (al mirador de la Pena, a la mina Atrevida, i a la vall de Castellfollit) amb una sèrie de parades on es dóna tota mena de detalls sobre l’estructura tectònica i sobre els materials que s’observen. També es descriuen curiositats com la història del balneari de les Masies i de la Font de la Nerola, l’origen de la cova de la Font Major (on neix el riu Francolí), i fins i tot hi ha la ressenya d’una via d’escalada a la granítica Roca de Ponent, i una referència a la relació entre els diferents tipus de sòls de la zona i les varietats de raïm que s’hi cultiven i d’on ens asseguen que surten els millors vins de la D.O. Conca de Barberà.




Des d’aquí volem felicitar als autors d’aquest projecte per l'esforç que aquesta publicació ha suposat, i dir-los... que ja esperem el tercer volum!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada