Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 1 de desembre del 2015

Amics del Museu: SCRIPTA XVIII

Acaba de sortir el número 18 de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta) de la sèrie paleontològica, amb la publicació de tres articles. 

Portada: Cataldia caneroti (Calzada, 1973) de Cervera del Maestre
Exemplar 72770. Col.lecció Mañé

En el primer dels tres articles, signat conjuntament per Sebastián Calzada i Juan Corbacho, es discuteix la correcta assignació genèrica del gasteròpode Confusiscala caneroti i es suggereig un nou gènere amb el nom de Cataldia dedicada a la Dra Cecilia S. Cataldo, de la Universitat de Buenos Aires, paleontòloga especialista en gasteròpodes del Cretaci.
El següent treball el signen Sebastián Calzada i Eduvigis Moreno i en ell es descriu el braquiòpode Psilothyris corbachoi, procedent de l’Aptià (Cretaci inf.) de Canyelles (Massís de Garraf), i es proposa com a nova espècie.


En darrer article, signat pels Drs Cataldo i Calzada, es recorden i es discuteixen les diferents atribucions genèriques de l’espècie de gasteròpode cretaci Cerithium valeriae des de la primera descripció per Verneuil & de Lorière l’any 1868 fins a l’actualitat. Els autors d’aquest treball proposen deixar oberta la seva assignació a aquest gènere.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya, i on es recullen els treballs d’aquest museu, essent el director d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco, i els seus secretaris el Sr. Carlos J.Royo i la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada