Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 23 d’octubre del 2015

AMICS DEL MUSEU: El Professor Giorgio Pilleri

El Prof. Giorgio Pilleri (nascut a Triest, Itàlia, el 16 de juny de 1925) va estudiar medicina a la Universitat de Pàdua (1950-52) i després a Viena (1952-55). Des de 1955 a l'Hirnanataomischen Institut (Institut d'Anatomia Cerebral) de la Universitat de Berna, primer com assistent i des de 1970, professor de Neuroanatomia i Neuropatologia comparada, emèrit des de 1990.

Des de 1960 va crear a Berna un delfinari, des d'on va iniciar els seus estudis sobre els cetacis i altres mamífers marins, especialment dels fòssils -i principalment els europeus-.

A partir de la troballa al 1982 del sireni de Montserrat per membres de l'Institut Català de Mineralogia Geomologia i Paleontologia, el Dr. Pilleri el 1987 va entrar en contacte amb el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, especialment amb Mn. Via, procedint a l'estudi d'aquell exemplar, i d'altres de l'eocè i miocè catalans (Manresa, Tona, Sant Feliu de Codines, Olèrdola, etc) i publicant una monografia (juntament amb el Dr. Via i el Sr. Biosca, pel que fa a la part geològica, la qual ha esdevingut tot un clàssic, amb la descripció per part del Dr. Pilleri, de dues espècies noves eocenes. Podeu llegir-ho més extensament a "El sireni de Montserrat. Sintesi històrica" que forma el número 3 de la sèrie Poikilia, de "Scripta Musei Geologici Seminari Barcinonensis" publicada el 2013.


El professor Giorgio Pilleri amb la seva muller Rösli, es seus tres fills Olaf, Ralph i Boris i els seus dos nets Lou i Nelson el dia del seu 90è aniversari.

1 comentari:

  1. Professor Giorgio Pilleri hold a special place in Pakistan. It was his research of Indus Blind Dolphin which lead to its preservation.

    ResponElimina