Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 5 de febrer del 2015

Amics del Museu: SCRIPTA II (Sèrie Malacològica)

S’acaba de publicar el segon número de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta), de la sèrie malacològica.

Portada de la revista amb la foto d'un 
exemplar de Xerocrassa ferrutxensis

S’hi han publicat dos articles, el primer dels quals en són autors Maximino Forés, de la Societat d’Història Natural de les Balears, i Cristian R. Altaba del Laboratori de Natura del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. En aquest article es descriu un gasteròpode terrestre actual i endèmic de l’extrem nord-est de l’illa de Mallorca. Basant-se en dades anatòmiques i conquiològiques, en aquest article es proposa una nova espècie per aquest gasteròpode que passaria a denominar-se Xerocrassa ferrutxensis. Com a novetat, acompanya l’article unes fotografies en color dels exemplars analitzats.


El mateix Maximino Forés signa el segon article de la revista on s’analitza la presència i distribució a Tarragona del gasteròpode continental Helicella bolenensis, del qual ja en donava informació una llista actualitzada, elaborada per Alba et al. al 2011.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Malacològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, on es recullen els treballs d’aquest museu, essent els directors de la sèrie José M. Asensi i Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada