Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 7 de març del 2014

Jorgina Jordà: MINERALEXPO SANTS 2014

Des del divendres 28 de Febrer al diumenge 2 de Març va celebrar-se a les cotxeres de Sants la Mineralexpo Sants 2014. En aquesta ocasió, un dels actes més destacables va ser la presentació del nou llibre “Rocabruna i el seu entorn. La mina de les Ferreres” que va tenir lloc el dissabte 1 de Març a les 12:00 a l'stand del Grup Mineralògic Català.


El llibre s’inicia amb una petita descripció de la natura, flora, fauna de la regió i una breu història del poble explicada pels veïns de Rocabruna que fan d’introducció a un extens apartat sobre la mineria i la mineralogia de la mina de les Ferreres. Aquesta publicació és fruit de la investigació que el Grup de Treball de Rocabruna (format per membres del Grup Mineralògic Català ha estat desenvolupant aquests darrers anys a la zona.
Cal destacar el gran èxit que va tenir la presentació del llibre ja que era una publicació esperada feia algun temps pels aficionats. Felicitar els autors i fotògrafs que han fet possible que aquest nou llibre veiés la llum.

Joan Rosell, Josep L. Garrido, Valentín Bártulos, Francesc Xavier Ortiz, Pedro Mingueza i Joan Vinyoles

Com anècdota direm que la presentació va estar amanida amb una degustació de la cervesa ”Minera", un beguda molt especial fabricada artesanalment a Sant Joan de les Abadesses, prop de les mines de carbó d'Ogassa, un altre gran descobriment que no ens va defraudar.

Foto: Rosellminerals.com

Pel que fa a la fira, a nivell mineralògic es van veure una gran quantitat d’exemplars de material clàssic espanyol que, poc a poc, va sortint de l'stock dels comerciants i que, en aquest cas, estava a un preu bastant més moderat que de costum. Destacar unes piromorfites de la Mina del General bastant maques que portaven gent de Madrid, lots diversos de marcassites de Reocín, anglessites de Linares a bon preu i de gran qualitat, esfalerites de la Troya, fluorites de Duyos, etc.



La representació  internacional va ser una mica més modesta, tot i que hi havia exemplars de qualitat en algunes parades i m’agaradaria destacar l’stand d’un comerciant espanyol establert a Bèlgica que portava bon material procedent de localitats clàssiques europees.

A nivell català m’agradaria comentar que vaig tenir la sort, gràcies a l’amabilitat dels propietaris de l’stand, de poder repassar i fotografiar uns calaixos plens de capses amb minerals de l’antiga col·lecció Daunis. Un dels exemplars que em va fer més gràcia veure va ser un exemplar d’al·lòfana procedent de Santa Creu d’Olorda amb un color verd com les primeres que van sortir ja fa molts anys i que actualment no es poden aconseguir fàcilment.



De stands amb fòssils només n’hi havia dos, a més del ja clàssic de meteorits, gemmologia, i els de venda de instruments de talla i polit; a més d’alguns amb accessoris diversos com llanternes de llum ultraviolada, leds, microscopis i material didàctic. La bijuteria, que és un material que atrau un públic més general i no només  col·leccionistes de minerals i fòssils també va fer acte de presència a la fira.





Destacar que també es podia comprar el nou número de la Revista dels companys de l’Associació Mineralògica y Paleontològica de Sant Vicent del Raspeig que portava algun expositor.


Ja per acabar la visita, ens vam acostar a l’stand dels amics de sortides del Grup Mineralògic Català on sempre es pot repassar si et falta algun llibre, revista o butlletí dels molts que publica l’entitat. 


Fotos: Agustí Asensi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada