Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 27 de març del 2014

Amics del Museu: Estem d'aniversari!!!

Ahir 26 de març, el blog de l’Associació d’Amics del Museu Geològic de Seminari de Barcelona va complir tres anys.


D’ençà de les seves primeres passes, en els quals es publicaven articles que ja havien aparegut al nostre butlletí intern en format paper (que es va deixar d’imprimir el juliol del 2011), tenim que fins al dia d’avui, i de la mà dels nostres incansables col·laboradors, ja s’han publicat més de 170 articles i estem a punt d’assolir a la gens menyspreable xifra de 50.000 visites.

Donat que es tracta del blog d’un museu geològic, és normal que la major part dels articles publicats estiguin dedicats a les Ciències de la Terra, i així s’han prioritzat les ressenyes que fan referència a les activitats de l’associació, com són les sortides al camp i les visites a museus i exposicions. No obstant això, es tenen molt en compte els itineraris i sortides, així com també les visites a museus, exposicions i fires de minerals i fòssils, realitzats pels nostres col·laboradors, a títol personal, i dels quals ens volen fer partícips. També tenen prioritat els articles de caire paleontològic, com són el repàs a la col·lecció de fòssils exposats a les vitrines del nostre museu.

També s’estan “penjant” una sèrie d’articles de geologia general amb els quals es vol donar a conèixer la gran varietat de roques que constitueixen les nostres muntanyes, les èpoques que abasten i com es van deformar per a donar lloc a aquests relleus, per a, finalment, entendre com es va formar l’antiga Serralada Herciniana sobre la qual s’asseuen tots aquests materials i, en definitiva, tot el nostre territori.

Malgrat que aquest és un blog marcadament “geològic”, també hi tenen cabuda els articles dels més variats temes com són els que fan referència a l’actualitat científica (recollits a la secció Retalls de Ciència), articles d’història o biografies de científics relacionats amb la geologia, resums dels cicles de conferències de Mn. Francesc Nicolau, articles d’opinió, etc.

A través de la secció Notícies donem a conèixer la publicació dels darrers números de les revistes del Museu (Batalleria i Scripta), de la presentació de llibres i guies, de l’entrega de premis, de la defunció d’algun soci o personatge destacat, o d'algun esdeveniment important. També tenen molt d’interès els relats de viatges a països llunyans.

Per tot plegat hem rebut molts elogis, però també algunes crítiques (sempre constructives), les quals ens han obligat a rectificar i a procurar de fer-ho tot cada cop millor (dins de les nostres modestes possibilitats!)

Des d’aquí volem agrair l’esforç per la feina feta pels nostres col·laboradors del passat, del present... i encoratjar als col·laboradors del futur, car sabem, de bona tinta, que escriure no és gens fàcil. Felicitats a tots!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada