Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 28 de juny del 2023

Amics del Museu: NOVETAT EDITORIAL

El llibre Comportamiento social de los mamíferos, dels autors Joan Barrull Ventura i Isabel Mate Alonso, editat per Tundra Ediciones i que serà a les llibreries a partir del proper mes de Juliol, proporciona la revisió més exhaustiva, complerta i actualitzada sobre el comportament i l’organització social dels mamífers que ocupen diferents ecosistemes del planeta.

El seu contingut explora l’impacte dels entorns socials i físics sobre les pressions de selecció que operen en ambdós sexes i sobre l’evolució de les adaptacions conductuals, fisiològiques i anatòmiques, amb gran quantitat d’exemples fascinants dels complexos mecanismes del comportament.

Amb un estil d’escriptura clar i atractiu, i il·lustrat amb 268 fotografies a tot color, els capítols del llibre aborden els patrons de comportament de mascles i femelles múltiples situacions. El llibre, de 560 pàgines, sintetitza els coneixements més actuals sobre comportament i estructura social, cooperativisme, altruisme, selecció de parentiu, territorialitat, competència, jerarquies de dominància i reducció de riscos, dispersió, filopatria, gregarisme, sistemes d’aparellament, criança i cures parentals, aprenentatge i desenvolupament social, comunicació, etc.

Ofereix, en suma, una via d’entrada per a la comprensió dels mecanismes i les motivacions que modelen el comportament, de manera que canviarà la nostra percepció del món natural que ens envolta. Imprescindible per a tots aquells que s’interessin en el coneixement, estudi i observació dels mamífers.

Els autors Joan Barrull i Isabel Mate són llicenciats en Biologia (Zoologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona i màsters i doctors en Biodiversitat Animal per la Universitat de Barcelona.

Ambdós s’han dedicat a la docència i a la investigació dins el Laboratori de Vertebrats del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i al Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona. Així mateix, són fundadors de l’entitat Gestión y Estudio de Organismos y Sistemas (GEORSIS) amb la qual han treballat en diversos projectes destinats a la conservació, gestió i protecció de la fauna. També són autors de nombrosos articles científics i de divulgació amb els quals volen fer arribar al gran públic la vida dels animals, especialment dels mamífers. A més, Joan Barrull és col·laborador del nostre Museu on té cura de la col·lecció de mamífers i altres vertebrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada