Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 6 de març del 2023

Amics del Museu: Fira MineralExpo Barcelona-Sants 2023 i recordatori

Aquest primer cap de setmana de març, a les Cotxeres de Sants de Barcelona s’ha esdevingut l’edició de primavera de la Fira Internacional de minerals, fòssils i pedra tallada MineralExpo Barcelona-Sants, organitzada pel Grup Mineralògic Català (GMC) que recupera així les dates d’abans de la pandèmia.


A la gran sala d’expositors hi va haver, com sempre, una gran varietat de minerals, fòssils i bijuteria per a tots els gustos i butxaques, amb magnífics exemplars tant de casa nostra com d’arreu del món.









Així mateix també hi va haver els tradicionals tallers d’iniciació a la mineralogia, consells per als nous col·leccionistes, obertura de geodes, i el meravellós taller d’observació de microminerals amb un binocular.

Aconsellant als futurs mineralogistes...

També hi va haver conferències i la presentació d’una novetat editorial: La mina de la mort: una tragèdia oblidada als peus del Pedraforca, de la periodista Maria Favà on es relata l’explosió de gas i la mort de 34 miners a la mina Clara de l’Espà als anys 40 del segle passat en el, encara avui, considerat pitjor accident de la mineria a casa nostra.

En José Vicente Casado durant la seva conferència ¿Qué es un meteorito?

Visitant l'stand del GMC

A l’stand que el Grup Mineralògic Català té a l’entrada de la sala d’expositors es podien veure i comprar revistes i llibres així com també a l’stand contigu es podien adquirir les més diverses eines, imprescindibles per al bon mineralogista.

En aquesta edició, però, han estat tres jornades plenes d’emoció, marcades per la recent i sobtada pèrdua d’en Agustí Asensi i Sabaté, destacat membre del GMC i actiu col·laborador de la seva prestigiosa revista Mineralogistes de Catalunya, perquè l’Agustí fou un expert mineralogista i les seves espectaculars imatges de microminerals no deixaven indiferent ningú.

També va ser membre dels Amics del Museu del Seminari de Barcelona i espòs de la nostra col·laboradora d’aquest blog, Jorgina Jordà a qui traslladem, en nom de tots els Amics, el nostre més sentit condol, i valgui aquesta senzilla ressenya com a recordatori i homenatge al nostre company Agustí. Gràcies per tot, i ens veiem al camp!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada