Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 25 d’abril del 2022

Amics del Museu: Scripta 34 i Novetat editorial

S’acaba de publicar el número 34 de la revista Scripta de la sèrie Paleontològica.

Liostrea praelonga. Aptià. a) valva esquerra, 
b) vista lateral, i c) valva dreta

En aquesta revista s’han publicat els següents treballs:

   S. Calzada & J. F. Carrasco: Sobre dos mitílidos (Bivalvia) liásicos en España

  S. Calzada & J. F. Carrasco: Sobre Liostrea praelonga. Nogueruelas (Prov. Teruel): Nueva localidad

  S. Calzada & J. F Carrasco: Sobre el género Sensuitrochus, Gasterópodo cretácico

 S. Calzada & E. Moreno: Organyà (Prov. Lérida). Nueva localidad para Gemmarcula crassicosta (foto 2)

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i on es recullen els treballs d’aquest museu, essent el Sr.José Francisco Carrasco el director d’aquesta publicació, i la secretària de la mateixa la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

I aprofitem l’avinentesa per anunciar dues novetats editorials del nostre paleontòleg i divulgador científic Dr. David Rabadà i Vives, qui les va presentar el passat dia de Sant Jordi:

  La Palma bonita. Un viaje por sus cenizas on es fa un resum de la darrera erupció en aquesta illa canària, i que tanta destrucció va causar, així com també observacions sobre costums, vegetació, gastronomia, i història geològica i humana.


  L’evolució a la Terra. Un viatge de 5.000 milions d’anys on es planteja un viatge excepcional a través dels quasi 5.000 Ma d’història de la Terra i l’evolució dels seus paisatges i habitants per tal d’entendre, de manera amena però rigorosa, l’entorn en què vivim.

Des d’aquí felicitem el seu autor, professor de Ciències Geològiques i acadèmic de la ACVC, per aquestes noves publicacions que venen a afegir-se als nombrosos llibres i articles tècnics pels quals, des del 1992, ha rebut diversos premis a la seva tasca divulgadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada