Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 15 de febrer del 2019

Jorgina Jordà: "EXPLORA minerals de la fluorescència a la radioactivitat"


Els dies 9 i 10 de febrer s'ha celebrat l'exposició "EXPLORA minerals de la fluorescència a la radioactivitat", dins del cicle de Ciència de CosmoCaixa, amb un gran èxit de visitants.

L'exposició era per a tots els públics, però molt pensada pels nens, tractava d'explicar la fluorescència i radioactivitat, amb plafons, dibuixos molt didàctics i tallers, perquè fos entenedor i despertés la curiositat de tots, cosa que crec es va aconseguir.

Foto: Juan María Perez Samper


Foto: Juan María Perez Samper

Un cop entès com es produeix la fluorescència, que millor que unes vitrines amb una bona representació de minerals que presentant aquesta propietat i encara més curiós, un altre amb objectes de la nostra vida quotidiana que també són fluorescents i no ens adonem.
Foto: Juan María Perez Samper


Foto: Juan María Perez Samper



Foto: Juan María Perez Samper

En el cas de la radioactivitat hi havia una breu introducció de qui van ser els seus descobridors, la importància d'aquest fet i dels canvis que va reportar a molts camps diferents com són, medicina, arqueologia, hidrologia, obtenció d'electricitat, amb les centrals nuclears, l'exploració espacial i malauradament també les guerres.


Foto: Juan María Perez Samper

Com amb la fluorescència, hi havia diverses vitrines on es podia veure els diferents aparells de mesura de radioactivitat com un geiger, una reproducció de part d'un reactor d'una central nuclear, material de seguretat per treballar, roba, casc...





Foto: Juan María Perez Samper
Només en resta felicitar a tots els qui ho han fet possible, Associació Nuclear Ascó Vandellòs II, Grup Mineralògic Català, Rosell Minerals, Expominer Barcelona i Kunugi, però molt especial al nostre consoci Joan Rosell alma mater d'aquesta iniciativa i als companys del GMC que van impartir els tallers, esperem es pugui torna a repetir.



De dreta a esquerra Sr. Pep Ignaci i Sr. Joan Rosell

Sr. Joan Rosell
Foto: Juan María Perez Samper


Fotos: Agustí Asensi i Juan María Perez Samper


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada