Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 6 de juliol del 2017

Amics del Museu: ETS UN GEOLOSKETCHER?

Per definició Sketcher és tota persona que li agrada dibuixar (que això no vol dir necessàriament que en sàpiga) i que vol reunir-se, en un lloc concret, amb altres persones amb la mateixa afició, i després compartir-ho.

Per tant GeoloSketcher és tota persona que desitja dibuixar un paisatge (o un motiu) especialment interessant a nivell geològic, i compartir-ho sense que s’hagi de ser ni dibuixant ni geòleg, només el tenir el desitg de passar una estona en bona companyia.

I això és el què ens proposa l’Isaac Camps, geòleg i artífex del Bloc de Camp, un blog amb solera i molt consultat en el qual ens explica, amb un llenguatge molt didàctic, curiositats geològiques d’arreu, però sobretot dels voltants de la seva localitat de Terrassa. I això és el què l’Isaac ens va explicar en una xerrada que va tenir lloc el passat dia 5 de juliol a l’aula que el Col·legi de Geòlegs de Catalunya té al carrer Casp a l’interior de l’edifici del Col·legi Oficial d’Agents Comercials.

L'Isaac Camps en un moment de la seva intervenció

L’Isaac està sempre “maquinant” noves formes de presentar l’àrida geologia d’una manera lúdica però rigorosa alhora, i per això s’ha empescat aquesta “eina”, a la qual ell li ha posat el nom de GeoloSketcher inspirada en el moviment UrbanSketchers qui són una comunitat global de dibuixants (professionals i aficionats), que fomenten el dibuix urbà in situ i després ho comparteixen penjant els resultats en blogs i xarxes socials. Per això cal que aquestes trobades siguin gratuïtes, voluntàries i no remunerades i, a més, no importa ni el nombre de participants, ni l’edat ni la tècnica emprada en els treballs.

Ja s’han fet dues trobades d’aquest tipus: a Hostalric i a S’Agaró, amb gran èxit, i està prevista una tercera convocatòria pel proper 29 de juliol a Santa Cecília de Montserrat. Si voleu més informació al respecte, cliqueu a www.geolosketchers.cat i apunteu-vos perquè, com resa la dita, “com més serem més riurem (i més n'aprendrem)”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada