Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 12 de maig del 2012

JORGINA JORDÀ: MINERALEXPO SANT CELONI 2012


El primer diumenge de maig com cada any s’ha celebrat la ja tradicional i coneguda Fira de Minerals a Sant Celoni.


Aquesta vegada no hi van haver grans novetats, no sé si degut a la crisi, ja que és el primer any que vaig veure descomptes i rebaixes.
Per començar vaig anar a saludar els companys del Grup Mineralògic Català, que tenien la Revista de Minerals d’enguany, noves publicacions com el llibre de “Minerales y Minas de España, Volumen V” dedicat als Carbonats, Borats i Nitrats, portat pel mateix autor Miguel Calvo des de Saragossa, que va tenir el detall de signar-los a tots els que li varen demanar.



I organitzadors com cada any dels premis a la millor peça de la Fira, al millor conjunt mineralògic i la Travessa Mineralògica amb molta participació.


Con que a mi una de les coses que m’agrada més de la Fira és demanar pels minerals de Catalunya vaig gaudir amb uns de clàssics de Cap de Creus d’abans l’any 1985, les capsetes amb plates de la Mina Balcoll i els radioactius i fluorescents de la Mina Eureka i altres de Tremp com Hematites, Epidots, Microclines, també unes barites de les Mines d’Osor que per la mida i qualitat, sembla que eren força antigues.




Després ja minerals de tot arreu de dins i fora d’ Espanya, una mica de bijuteria i algunes publicacions interesants i aparells per polir i netejar minerals i fòssils.
Una altra cosa és que aquest cop vaig poder saludar a molts Amics del Museu del Seminari i comentar les impressions de la Fira. Tos vàrem coincidir en que semblava hi havia menys vendes però no gent, que no hi va faltar, ja que a partir de migdia costava caminar entre els estands.


Com sempre una Fira molt agradable de visitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada