Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 23 d’abril del 2021

Amics del Museu: Novetat editorial i nou espai de divulgació de la geologia de Catalunya

Avui que és Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa, ho aprofitem per anunciar la publicació de la traducció al català de l’obra magna de Charles Lyell, Principles of Geology, a càrrec del Dr. David Serrat.

Es tracta d’una edició abreujada que publica l’Institut d’Estudis Catalans, i és el número XII de la sèrie Clàssics de la Ciència. Consta de 483 pàgines i 124 textos complementaris, així com també d’una introducció, i un estudi del viatge de Lyell per Catalunya, a càrrec del nostre consoci i col·laborador d’aquest blog el Sr. Enric Aragonès. Per a la seva adquisició es pot sol·licitar al mateix Institut d’Estudis Catalans.

Portada i contraportada del llibre

Així mateix, aprofitem l’avinentesa per donar a conèixer un nou espai de divulgació de la geologia de Catalunya: es tracta d’ESPAIGEA, una eina desenvolupada per l’Instutut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en col·laboració amb diversos departaments de les universitats de Barcelona, Autònoma, de Girona, Politècnica de Catalunya, així com també de l’Institut de Ciències del Mar, el CSIC, el Centre Excursionista de Catalunya, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs i l’AEPECT.

Aquesta eina neix amb l’objectiu de millorar la formació, la cultura, i la recerca científica per tal d’incrementar el coneixement que la ciutadania té de les ciències de la Terra, car es tracta d’una plataforma de connexió d’institucions, associacions, entitats, museus, centres d’interpretació i divulgadors, així s’assegura la difusió de tot tipus de publicacions relacionades amb la geologia i ciències afins, tant per la ciutadania com per la comunitat educativa.

Felicitats per ambdues iniciatives i feliç diada de Sant Jordi a tothom!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada