Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 27 d’abril del 2018

Amics del Museu: PAISATGES GEOLÒGICS DE CATALUNYA

L’exposició Paisatges Geològics de Catalunya. Una mirada fotogràfica a la geologia catalana, de l’autor Jordi Lluís Pi, desprès de recòrrer  diverses ciutats i pobles de Catalunya, arriba a Barcelona, concretament a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya on s’hi estarà fins el 15 de juny d’enguany. De la seva estada a la Casa de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ja se’n va fer una ressenya en aquest blog que si voleu veure, cliqueu aquí.


A la Sala d’Actes de l’Institut, i davant una nodrida presència de públic, es va iniciar l’acte d’inauguració de l’exposició amb uns breus parlaments per part del director de l’Institut, el Dr. Antoni Roca, i del Sr. Jordi Pinyol, l’organitzador de l’exposició, qui ens va assenyalar que la major part dels paisatges fotografiats són espais d’Interès Geològic i que molts d’ells, malgrat d’estar protegits, són entropitzats per pur desconeixement de la seva importància didàctica.

La Sala d'Actes de l'ICGC

Es dóna el cas que la data de la inauguració es va fer coincidir amb el Dia de la Terra, que es va celebrar el passat diumenge 22 d’abril; també hi va haver felicitacions per la recent atorgació de Tremp i les seves rodalies com a segon Geoparc de Catalunya, encara que també es van recordar les dues malaurades victimes mortals de l’esllavissada de Castell de Mur.

El Sr.Jordi Pinyol en un moment de la seva intervenció

Seguidament va tenir la paraula el Sr. Jordi Lluís Pi, autor de les 50 imatges que es mostren a l’exposició qui ens va explicar com ell, sense ser geòleg, es va sentir atret per  l’especial i variada bellesa dels nostres paisatges, i que després va tenir la idea de fer-ne una exposició assessorada per l’expert geòleg Isaac Camps, que és qui ha fet els comentaris de les fotos. El mateix Jordi Lluís Pi ens va delectar amb algunes imatges inèdites i que potser formaran part d’una segona edició dels Paisatges Geològics de Catalunya.

El parlament del fotògraf Jordi Lluís Pi

Per finalitzar els parlaments, l’Isaac Camps també fa una breu intervenció en la qual ens convida a visitar certs indrets poc coneguts del nostre ric patrimoni geològic, on poden observar-se curioses estructures, i per conèixer-les ens remet al seu blog.

El geòleg Isaac Camps en un moment de la seva intervenció

En acabat es va obsequiar a les persones que han fet possible aquesta exposició fotogràfica amb uns exemplars de l’Atles Geològic de Catalunya, i acte seguit vam entrar tots plegats a la sala d’exposicions on, a l’entrada, s’obsequiava als visitants amb uns quants mapes, mostra de les variades disciplines que tracten a l’ICGC, i també hi havia un exemplar de l’atles per a fullejar-lo.



Després ens vam dedicar a voltar per l’amplia sala, tot contemplant la bellesa d’algunes imatges, complementades amb unes pantalles on, a través d’unes fitxes amb una foto i les coordenades, es podia ubicar cada foto amb el seu contex dins el Mapa Geològic de Catalunya.






També se les podia situar en un gran plafó del citat mapa geològic on es relacionaven les imatges i el punt on s’havia pres la fotografia. Finalment cadescú va poder participar en un concurs on s’escollirà les tres millors imatges, i el guanyador s’endurà un exemplar de l’Atles Geològic de Catalunya... jo no m‘ho perdo!

1 comentari:

  1. Impresionantes les fotografies de paisatges geològics.
    També felicitar als autors d'aquest resum per la seva magnifica tasca de divulgació.

    ResponElimina