Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 4 d’abril del 2024

Mn. Francesc Nicolau: Alerta amb la covid persistent!

Ara ens trobem, socialment parlant, que considerem la pandèmia de la covid-19 ben superada i ja no prenem cap prevenció perquè tot ha passat. Tenim raó de fer-ho així? Potser no...

Un llarg article d’una periodista nord-americana explica que hem de comptar amb l’ anomenada “covid persistent” que, certament, és un fet comprovat, i com que el que diu aquesta periodista es basa en multitud d’ entrevistes que ha pogut fer, crec que podem fer-li cas.

La seva investigació es remunta al 2020. En aquell moment ja es va notar, i ella ho va comprovar, que hi havia hagut qui no feia com la majoria dels que s’havien contagiat del virus i que es curaven gràcies a la medicació, sinó que al cap de sis setmanes encara tenien febre i malestar. Per què era així? Ella ho consultà amb uns metges, els quals simplement li digueren que era una cosa poc usual. 

Però va continuar investigat i va comprovar que no era pas “poc usual” sinó que, fins i tot, ja hi havia pacients afectats que havien aconseguit que formessin uns grups de suport a “pacients del la covid persistent” per poder ser més atesos. Això era el maig del 2020. I què ha passat amb aquests pacients? Doncs que han estat víctimes durant mesos, i anys, de símptomes debilitants, com ara fatiga extrema, deteriorament cognitiu, dolor toràcic, dificultat respiratòria i molt malestar després d’un esforç. A hores d’ara encara hi ha pacients amb aquests símptomes.

L’ autora de l’article diu que: «La llarga crisi de la covid està lluny de resoldre’s. Els pacients persistents necessiten alguna cosa més que la confirmació del seu dolor; necessiten una recerca ben finançada i gestionada, el suport de la societat, uns llocs de treball adaptats i atencions» Cosa que també creiem nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada