Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 18 de febrer del 2021

Amics del Museu: Més publicacions del Museu

Fa uns pocs dies que donàvem la notícia de la publicació del darrer número de la revista Batalleria, i ara ens complau d’anunciar l’aparició del número 27 de la revista Scripta (Sèrie Paleontològica).

Bathyarca glaciaris (Gray, 1824) 
Würm Palamós, núm. 9379 Col·lecció Cahner

En aquest número s’han publicat els tres articles següents:

  A. Abad, S. Calzada, L. Otaño & J. F. Carrasco: Presencia de Exogyra (Costagyra) olisiponensis en el Cenomaniense de Villarroya

  S. Calzada & J. F. Carrasco: Cita de Bathyarca glaciaris en el Würm marino del litoral catalán

  S. Calzada & E. Moreno: Un nuevo nombre de génerico para Aspidura montserratensis

Així mateix donem notícia de l’aparició del número IV de la revista Scripta (Sèrie Malacològica) on es publica un únic treball, realitzat per M. Cifre, M. Forés i X. Canyelles, dedicat a Glycymeris inflata, una espècie de bivalve que es creia extingida des del plistocè superior.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i on es recullen els treballs d’aquest museu, éssent el Sr.José Francisco Carrasco el director d’aquesta publicació, i la secretària de la mateixa la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

També aprofitem l'avinentesa per anunciar l'aparició del llibre Holotips i neotips del Museu Geològic del Seminari de Barcelona, del que n'és autor el nostre consoci Pere Adserà i Carvajal.


Aquest treball està dedicat a aquests exemplars dipositats al nostre Museu i que són tan importants per què els investigadors puguin fer una interpretació correcta d’una espècie. La quantitat d’holotips que posseeix un museu dona idea de la magnitud de les seves investigacions i, a dia d’avui, al nostre Museu hi ha dipositats 711 holotips que són la meitat dels determinats a tota Catalunya.

Aquest llibre, de 429 pàgines a tot color, ha estat publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada