Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 15 de novembre del 2018

Amics del Museu: Presentació de l'Institut Català d'Espeleologia i Ciències del Karst (ICEK)


El passat 8 de novembre, en el marc de Les nits deSarawak es va fer, després de molts mesos de preparació, la presentació oficial de l’Institut Català d’Espeleologia i Ciències del Karst (ICEK) per part de la seva coordinadora general, la Sra Montserrat Ubach, i pel seu director científic el Dr. Josep M. Mata-Perelló.


A l’acte hi van assistir diversos experts de les àrees de les ciències que acull aquesta entitat com són: espeleòlegs, biòlegs, geòlegs, arqueòlegs, historiadors… ja que l’ICEK neix no sols amb l’objectiu d’impulsar l’espeleologia científica, sinó que també vol aglutinar totes aquelles persones i institucions que contemplen la natura com un bé patrimonial que cal valorar, protegir i conservar; per això l’ICEK està obert a tothom qui vulgui col·laborar a promoure l’estudi del karst, i de tot allò que es mou al seu voltant, amb finalitats educatives, didàctiques i divulgatives.

Per tal de donar a conèixer els seus treballs, l’ICEK ha posat en marxa un blog (cliqueu aquí si el voleu consultar) i que a partir d’avui el trobareu al nostre apartat de “links”. Aquest blog funciona a base de posts on es fa un resum de l’article publicat, que hom pot consultar i descarregar en format pdf.

En el mateix acte el Dr. Josep M. Mata-Perelló va parlar de la Xarxa Ibèrica d’Espais Geominers (www.patrimonigeominer.eu), una iniciativa que pretén coordinar els diferents parcs geològics i miners, així com també els diversos museus miners, geològics i paleontolòigics existents a l’àmbit de la Península Ibèrica, per tal de valorar, protegir i divulgar el nostre ric patrimoni geològic i miner. Darrerament a aquesta xarxa també s’hi han afegit parcs nacionals, parcs naturals i reserves de la biosfera, però s’exclouen aquells territoris que ja estan dins de la xarxa de Geoparcs que promou la UNESCO. L’acte es va cloure amb un vistós refrigeri, al voltant del qual es van encetar animades converses.

No cal dir que el Museu Geològic del Seminari és una de les moltes institucions col·laboradores d’ambdós projectes, i des d’aquí volem felicitar i donar a conèixer aquestes dues noves entitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada