Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 11 d’octubre del 2018

Jorgina Jordà: EL MIRADOR DEL ROC DEL QUER


El Mirador del Roc del Quer està localitzat a la parròquia de Canillo, municipi d’un dels nostres països veïns: Andorra.




Només arribar-hi, ens n’adonem que el mirador no només destaca per les seves vistes espectaculars, sinó que la seva pròpia construcció també crida molt l’atenció. Aquest consisteix amb una passarel·la de 20 metres de llargada, la qual inicia el seu recorregut en terra ferma durant uns 8 metres però que en els 12 restants queda penjada a l’aire.

Aquesta plataforma acaba amb una biga suspesa sobre el buit i en la qual es troba una gran escultura de l'artista argentí Miguel Àngel González González, la qual representa un home que contempla el paisatge i reflexiona sobre el que veu.

Als nostres peus, i mai millor dit, es troben les valls de Montaup i del Valira d’Orient.

Una de les coses que més em va agradar van ser els plafons explicatius que ajuden al visitant a conèixer l’entorn que té davant dels seus ulls i detallen quins han estat els processos geològics que s’han produït per donar lloc a la formació del relleu que ens envolta.




Aquest plafons comencen fent una explicació molt entenedora i, fins i tot, una mica romàntica de com es va formar el Roc del Quer. Posteriorment, es prossegueix amb un repàs molt didàctic de totes les èpoques geològiques i els processos que van succeir:


- La formació de les roques (Cambrià-Carbonífer inferior)


- La orogènesi Herciniana (Carbonífer superior)


- El desmantellament de la serralada herciniana (Estefanià superior-Triàsic inferior)


- Els períodes de sedimentació posteriors i que no s’han conservat a Andorra         (Triàsic inferior-Cretàcic superior)


- La orogènesi Alpina (Cretàcic inferior-Miocè)


- Les glaciacions (Miocè-Pleistocè)


- La formació del relleu actual


Així que ja ho sabeu, un indret molt recomanable per visitar si és que no teniu vertigen!


Fotos: Agustí Asensi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada