Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 28 de setembre del 2012

Jorgina Jordà: IX Fira de Minerals i Fòssils de Sant Vicent del Raspeig


Aquest cap de setmana s’ha celebrat una Fira més de minerals i fòssils, que com l’anterior de Castelló, no coneixia i he tingut ocasió de visitar amb amics i família.


L’organitzava l’Associació Mineralògica i Paleontològica de Sant Vicent del Raspeig d’ Alacant, que  a més de la Fira, per iniciar en aquesta afició als mes joves va  realitzar diverses activitats, entre elles un taller de batuda d'or i la recerca de minerals i fòssils en sorra, tot molt divertit i ben preparat.

En quant a la Fira hi havien més expositors amb fòssils que en altres que hi he assistit i  un xic  de bijuteria, segurament necessari perquè els hi resultés participar-hi, i tot impecablement exposat, també vam poder contemplar molt bé els minerals més micros gràcies  al binocular que portava en el seu estand el nostre company  Joan Rosell.



El diumenge al matí com a complement de les activitats,  va tenir lloc una Taula d’Intercanvi  que és ha on més vaig gaudir, ja que hi havia molta varietat de minerals en reunir-se gent de llocs ben  diversos com Àlaba, Cantàbria, Catalunya, Madrid, Murcia, València... també amb  una petita representació de aficionats i estudiosos dels  fòssils entre ells els amics de l'Associació Paleontològica i Mineralògica d'Onda, que donaven a conèixer les seves publicacions i treballs.

Són una sèrie de volums dedicats a  tots els ordres de la classe Echinoidea, la periodicitat d'aquests llibres es anyal. El primer volum CLYPEASTEROIDA es va publicar el 2010, el segon volum CIDAROIDA, el 2011 i el tercer volum SPATANGOIDA aquest 2012, i estan en preparació dos més per l’any vinent.



Mineralògicament ens van comentar que el nivell dels minerals a les taules era alt, cosa que va permetre fer canvis interessants i satisfactoris crec, a tothom.




I personalment vaig tenir l’oportunitat de coincidir amb amics que només havia tractat per internet va ser molt agradable, igual que poder conversar amb Ramón Jiménez,  del Museo  Geominero (IGME) sobre minerals i funcionament dels museus.

Però tot no va ser compres, vendes i canvis de  minerals a l’hora de dinar els organitzadors  ens  van sorprendre amb un multitudinari dinar de germanor entre la Societat Valenciana de Mineralogia i l'Associació Mineralògica i Paleontològica de Sant Vicent, a la qual també van assistir alguns convidats de les  diferents zones d'Espanya, en total  es van reunir més de 70 persones, entre els quals  ens hi contàvem.





El dinar va consistir amb dues paelles de grans dimensions, no sabria dir quina era més bona.
Només resta donar les gràcies a tots per tan bé com ens van acollir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada