Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 24 de gener del 2014

Amics del Museu: L'SCRIPTA XIV

A la darrera revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta), de la sèrie paleontològica.


S’hi han publicat dos articles el primer dels quals, en anglès, en són autors Joan Corbacho i Joan Antoni Vela, i està dedicat a Parvilichas marochii, un trilobit trobat a la formació Fezouata Superior (Ordovicià superior) a Tinzouline (regió de Zagora, Marroc) amb el qual es determina un nou gènere de la família Lichidae, així com també una nova espècie.

El segon article està dedicat als gasteròpodes de l’Albià (Cretaci inferior) trobats al clàssic jaciment de la Punta de l’Àliga a l’Ametlla de Mar (Tarragona), dels autors Sebastián Calzada i Eduvigis Moreno, on es proposa un nou gènere Otolloniopsis per l’espècie O. pastoi com a espècie tipus, també s’indica la presència del gènere Nummogaultina (amb l’espècie N. mazai) i també de l’espècie Calliostroma cherbensis, present a l’Albià de Tuníssis i descrita per primer cop a Catalunya. Finalment es descriu Lissochilus viai, espècie molt abundant en aquest jaciment, el qual representa la segona localitat d’aquesta espècie.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis és la revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, on es recullen els treballs d’aquest museu, essent el seu director José F. Carrasco i els seus secretaris Carlos J. Royo i Eduvigis Moreno. Ha estat editada amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació, consulteu el web del Museu: www.mgsb.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada