Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 3 de maig del 2021

Sergi Falguera: L’exposició "Joan Vicente i Castells. L'home de la cartera"

L’exposició "Joan Vicente i Castells. L'home de la cartera", inaugurada el 16 d'abril, ha estat un merescut reconeixement a la figura i obra d’en Joan Vicente,  i ha servit per donar a conèixer la seva bona tasca en l’àmbit científic i el que la seva trajectòria va significar per Santa Coloma de Gramenet.


L'exposició està dividida en diferents parts que abasten tant l’àmbit personal com el científic. Cal destacar un primer gran plafó on s’ordenen cronològicament els fets més importants de la seva biografia, des del 1920 fins el 2010, any de la seva mort. El conjunt permet fer-se una idea de la importància del personatge i de la diversitat de temàtiques científiques que va abastar.






Després, trobem una sèrie de plafons més petits, als quals s'explica en detall alguns aspectes que ja s’havien avançat a l’apartat anterior. Els amants de la paleontologia podran gaudir d'alguns dels nombrosos fòssils que va dipositar en el centre, les seves publicacions, llibres, articles i, fins i tot, una vitrina amb minerals fluorescents.




Destacar una vitrina de fòssils trobats a Santa Coloma de Gramenet, que a més de ser rellevants per la seva importància científica són un veritable tresor, degut a la impossibilitat d’accedir, avui en dia, als jaciments on es van trobar. Un altre fet que crida l'atenció és la quantitat de fòssils que porten el seu nom, ja que ell en va ser el descobridor.


I tot això és només un tastet de tot el podreu trobar. És una exposició molt recomanable i que ha estat possible gràcies a l'esforç de moltes persones i entitats. No us la perdeu!

Fotos: Sergi Falguera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada