Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 28 de novembre del 2019

Amics del Museu: Scripta XXV


S’acaba de publicar el número 25 de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis (més coneguda com l’Scripta) de la sèrie Paleontològica. 

Portada de la revista
Hydnophoropsis sp. Nº 1424 MGSB (foto:Tania Paz)

Aquest nou número conté cinc articles, el primer dels quals el signa Manuel Adell i fa referència a una primera cita a Europa de l’equinoideu del gènere Petalobrissus, del Cretaci superior i recol·lectat al Prepirineu català.

El següent és un treball escrit per José A. Buera i Sebastián Calzada i descriu la presència al jaciment de Traiguera del gasteròpode Avellana subincrassata de l’Albià, interessant en tractar-se de la primera cita a Espanya d’aquesta espècie.


El tercer article, signat conjuntament per Sebastián Calzada i Antoni Abad, s’analitza una nota escrita pel Dr. James Alloiteau, en temps del Dr, Bataller, i es completa l’etiqueta d’un corall, del gènere Hydnophoropsis de Cretaci superior, que no tenia assignació taxonòmica ni localitat coneguda.

Els mateixos autors signen el següent treball en el qual es cita a Sant Quirze Safaja com una nova localitat pel braquiòpode de l’Eocè de l’espècie Almiralthyris sampelayoi.
El cinquè i darrer treball en són autors Antonio Muntañà, Sebastián Calzacda i Eduvigis Moreno i en ell s’estudia la localitat dels Cingles de Garreta, a la serra de Queratl de Berga, pel braquiòpode del Cretaci superior Ortholina lujani i s’actualitzen les categories supragenètiques del gènere Ontholina.

Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, sèrie Paleontològica, és una revista que edita el Museu Geològic del Seminari de Barcelona, amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Amics del Museu, i on es recullen els treballs d’aquest museu, éssent els directors d’aquesta publicació el Sr.José Francisco Carrasco i la Sra. Eduvigis Moreno. Per a més informació, consulteu el web www.mgsb.es i per a comandes i tarifes: almeracomas@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada