Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 11 d’abril del 2015

Amics del Museu: VI TAULA D'INTERCANVI DE MINERALS DE CANYELLES

La Taula d’Intercanvi de Canyelles ja és molt a prop i nosaltres ens fem ressò d’aquest esdeveniment, especialment enguany, ja que tal i com ens han confirmat els organitzadors de la Taula, també impulsors de la MICA (Col·lecció de Minerals de Canyelles), presentarà moltes novetats.


Sembla que la VI Taula de Canyelles té els peus inquiets. Dos anys celebrant-se a La Pedrera, dos a la plaça de Canyelles, el darrer any a la Sala Multicultural... i enguany ens desplacem uns pocs metres, fins on fa molt poc hi havia el gimnàs municipal. Existeixen diverses raons per a aquest canvi, però la principal és que el local reuneix millors condicions de llum: sostre molt més baix i blanc, i grans finestrals a Est i Oest que gairebé ens deixaran admirar els minerals sense l’ajuda d’il·luminació artificial. El local és una mica més petit que la Sala Multicultural però més que suficient per acollir-nos a tots. A més... estem una mica més prop del bar :D.

Però això no s’acaba aquí i és que hi ha més raons per aquest canvi:

Tenint en compte que el gran objectiu és crear una col·lecció estable de minerals (la MICA), com a part d'un Museu municipal, la intenció és que la Taula d’Intercanvi sigui una activitat que pugui organitzar-se en relació a aquesta col·lecció. Per a desenvolupar la MICA era necessari un petit local social on es puguin guardar exemplars, processar-los, identificar-los, i on puguem reunir-nos els qui ara estem empenyent això (i els qui vulguin empènyer a partir d’ara també!), Finalment, aquest local estarà situat al nou espai on es realitzarà la VI Taula i ens oferirà l'espai necessari per a muntar-hi prestatgeries on s’exposaran els minerals en cessió (ja era hora...!) que ens han anat arribant per a la Col·lecció Estable. I, el que és millor, l’edifici on està situat el local es convertirà en l'Oficina de Turisme del poble, la qual cosa permetrà que la col·lecció estigui oberta al públic en horari d'oficina. És a dir, que en breu termini i si no es torça res, disposarem d’un local on reunir-nos els Amics de la MICA i on també hi haurà una exposició fixa de minerals visitable.

Seria fantàstic que per la VI Taula poguéssim exposar la major quantitat possible de minerals que formin part de la MICA. Fins i tot en condicions "precàries", és a dir, sense prestatgeries preparades per a l'exposició permanent. Per això, volem demanar-vos que els que tingueu intenció d'aportar minerals a la MICA, intenteu fer-ho abans del 16 de Maig, data de la VI Taula. Si tenim certa previsió de la quantitat de minerals que podem rebre ens serà molt més fàcil buscar prestatgeries on llueixin com cal.

Així que ja ho sabeu, tots el que hi vulgueu participar o col·laborar d’alguna manera sereu benvinguts.

El cartell d’enguany és una fotografia d’un quars ametista de la Pedrera de Massabé, realitzada per J.A. Soldevilla.

Per més informació:
Blog de MICA

Facebook de MICA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada