Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 15 de juny del 2012

Jorgina Jordà: III TAULA D'INTERCANVI DE BELLVEI i I DE CANYELLES


Un altre cop ha tingut lloc la III Taula d'Intercanvi de Bellvei i I de Canyelles, s’ha canviat Bellvei per Canyelles, entre altres motius perquè l’Ajuntament de Canyelles es va interessar per col·laborar amb la celebració d’aquest esdeveniment dins el seu Municipi.

A més d’instal·lar les taules i carpes, on vàrem intercanviar els minerals, van acondicionar una sala per realitzar l’Exposició fotogràfica de J.A. Soldevilla, la conferència del Geòleg Marc Campeny “Un passeig per Àfrica” i per primera vegada la creació d’un Museu Efímer.

En arribar, una mica abans de les nou del mati, com he dit anteriorment les taules i carpes  ja eren muntades, només vam tenir de posar els nostres minerals i anar gaudint de tot l’exposat pels altres participants, que en aquesta tercera edició van ser més de una trentena.


La majoria dels participants eren de Catalunya; Balaguer, La Sènia, Vilafranca del Penedès, Mollet, Vic, Arenys de Mar, Santa Coloma de Cervelló, Manresa, i, com no, de Barcelona, però també van voler estar amb nosaltres gent d’Alacant, Castelló i Cantàbria cosa que va permetre tenir més varietat i qualitat per intercanviar.

Pablo de Cantàbria



Perquè us feu una idea del que hi havia citaré alguns minerals:
  • Calcites de Ziordia, Camargo, Cuco... quarsos de la Mintetxu, fluorites de Berbes,  miques de Alava, barites de la Nieves.
  • Guixos de Vilobí del Penedès, fluorites de Sant Marçal, calcites i fluorites del Papiol.
  • Magnetites de Burguillos del Cerro, guixos de La Almarcha i Montalbán.
  • Micros interessantíssims i rars de Castelló.
  • I els recents de Xina i altres països llunyans.

Potser on vaig estar més estona és a l’estand que portava la nova troballa de la fluorita de Gran Canaria, amb les també poc conegudes, analcimes, natrolites, aragonites, i clinoptilolita, facolita, tot això acompanyat del recent treball de MINDIG.ORG dedicat a la descoberta de l’esmentada fluorita.


Com a l’anterior edició van poder disposar de binoculars amb molt bona il·luminació per als micros.


Un altre cosa que em va agradar va ser poder recollir la revista Paleomina dels companys de l’Associació Mineralògica i Paleontològica de Sant Vicens del Raspeig amb qui recentment  ens intercanviem  aquesta publicació per el nostre Infominer del GMC.


A la tarda després d’un bon dinar amb  companys i amics, vam assistir a la conferència  d’en Marc que va ser d’allò més instructiva i amena ja que ens va explicar en què consistia la seva feina per Angola, les dificultats i burocràcia del País, com viu la població i la part que em va impactar més, els perills de la fauna, tan dels petits insectes com de les feres més grans...



Encara que l’Exposició fotogràfica i el Museu Efímer es podia visitar tot el dia, nosaltres aprofitàrem a l’acabar la conferencia amb tota la colla per anar comentant i exclamant força vegades: quina meravella, que grans, grosses i quines fotos més maques, i és que cal veure com canvien les fotos dels micros de minerals, vistes a la pantalla de l’ordinador, a impreses en gran format, emmarcades i ben penjades dins una sala.


Era curiós observar la cara de sorpresa d’alguns en intentar imaginar-se la mida real dels cristalls tan perfectes que fa la natura, fins i tot jo que estic acostumada a veure’ls pel binocular  encara em quedo impressionada  quan sé les mides reals del que aconsegueixen fotografiar.




Del Museu Efímer  nomes us puc dir que va ser molt bona idea i és d’agrair a les persones que varen voler deixar uns minerals tan grans i delicats perquè tots el poguéssim contemplar, i és que qualsevol d’ells era per estar a sala d’un Museu permanent...



Boniques fluorites i calcites (evidentment de terres nortenyes XXL), acompanyades per halita, guix, quars, celestina, pirita i algunes més.



Finalment resta donar-les gràcies a tots els qui han col·laborat i treballat de valent,  als organitzadors, a l’Ajuntament de Canyelles i especialment a J.A Soldevilla i senyora per fer que any darrera any  això surti tan bé, Enhorabona!
(Fotografies: Agustí Asensi i Màrius Asensi)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada