Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 19 de juny del 2012

Amics del Museu: EL DESCOBRIMENT DE LA REGIÓ VOLCÀNICA CATALANA



Arran del I Congrés Internacional sobre Gestió i Divulgació de Paisatges Volcànics Protegits (VOLCANDPARK), que s’ha celebrat del 21 al 25 de maig proppassat, s’ha inaugurat a Olot una exposició de materials relacionats amb el descobriment del vulcanisme olotí i els primers estudis de la regió volcànica extensa. 


La mostra s’estructura en vuit àmbits temàtics ordenats cronològicament, comprenent el darrer quart del segle XIX i la primer meitat del XIX. Al costat dels materials exposats (38 peces que inclouen llibres, opuscles, manuscrits, gravats, mapes, etc.) s’hi ha disposat plafons informatius que ajuden a interpretar el procés històric. Com a principal novetat, destaca la presentació d’una còpia manuscrita del segle XIX de dues memòries acadèmiques de Josep Antoni Llobet i Vall·llosera que es consideraven perdudes.


Organitzada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Museu Comarcal i els l’ Arxiu Comarcal, l’exposició ha estat comissariada pel nostre consoci Enric Aragonès, ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca “Marià Vayreda” d’Olot, la de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, l’Institut Cartogràfic de Catalunya i el Museu Geològic del Seminari.


Fins al dia 21 del corrent mes de juny romandrà instal·lada en l’espai municipal de Can Trincheria; després passarà al Museu dels Volcans. Per a l’any vinent es prepara una segona exposició, aquesta dedicada als investigadors més destacats de la regió volcànica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada