Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 22 de juny del 2012

Amics del Museu: "BATALLERIA" ESTRENA NEW LOOK

Fa uns dies que molts de vosaltres ja haureu rebut la “Batalleria” i haureu notat que s’ha fet un canvi tant intern com extern i això ha estat degut a la incorporació de la sra. Eduvigis Moreno que a més de treballar molt ha fet molt bones aportacions i suggeriments per a aquest canvi, com posar-se en contacte amb una nova impremta i treballar amb ells fins el resultat que ja heu vist.

Aspecte de la contraportada

Per tal de donar un disseny més contemporani a la revista la sra. Anna Gorgojo, maquetadora, es va plantejar fer una nova portada ja que aquesta no s’havia modificat des de l’any 2003.


El resultat ha estat una publicació que té com un nexe d'unió amb el logo del MGSB, on destaquem que aquest logo és present a tota la portada amb format “marca d'aigua"  deixant un lloc preferent a la foto d'un espècimen de Asaphellus cuervoae Corbacho & López-Soriano, 2012. Aquest logo també està present al costat dret inferior de la portada on se’l pot apreciar amb tota la seva definició
.
A la portada també es juga amb la utilització de diferents tipus de lletra: des d'una lletra més “vintage” de la paraula “Batalleria”, en homenatge a Mn. Josep Ramon Bataller i Calatayud (1890-1962); fins a una lletra més actual com la utilitzada per a designar el número i l’any de la revista.

A la contraportada seguim utilitzant el logo MGSB però amb una mida més reduïda i una presentació de diferents estils de lletra en cada línia de text que produeixen al lector la sensació de modernitat, tot aplicant la dita “menys és més”.
També s’ha de dir que per primer cop apareix el logo al llom de la revista, fet que ratifica la identitat de la publicació. Un altre aspecte a destacar és el canvi de color de les cobertes on s’ha buscat un to més innovador i contemporani.

El resultat final ha estat una nova portada amb un disseny més avantguardista, sense perdre la identitat de la revista, i que ha rebut una càlida acollida.

Finalment direm que en aquest número de la revista “Batalleria” s’han publicat dotze interessants articles a més de l’habitual crònica del Museu on s’exposa l’estat de les col·leccions, les visites d'investigadors  les referències i activitats del Museu en altres publicacions així com l’entrada de nous fòssils a la col·lecció del Museu.
La relació dels articles publicats la podeu veure a la columna dreta del bloc, encara que cal destacar l’article de J.Corbacho i F.J.López-Soriano, “A new asaphid trilobite from the Lower Ordovician (Arenig) of Morocco”, troballa que constitueix la portada de la revista i de la qual se'n va fer ressò el Diari de Sabadell amb la publicació d'un article.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada