Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 25 de febrer del 2020

Amics del Museu: LA CATALUNYA PREHISTÒRICA en 25 jaciments paleontològics


Novament, en aquest Bloc, ens fem ressò d'una recent publicació. En aquesta ocasió ens agradaria destacar un nou llibre de paleontologia que porta per títol: "La Catalunya Prehistòrica en 25 jaciments paleontològics" publicat per, 9 Grup Editorial Cossetània.



El llibre comença amb una introducció sobre la gran riquesa paleontològica de Catalunya, la qual es va començar a estudiar de forma sistemàtica fa uns cent cinquanta anys, i fa també un breu repàs als museus i institucions més significatius pel que fa a la conservació del patrimoni paleontològic, entre ells el Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Posteriorment, utilitzant unes magnífiques il·lustracions, el llibre es centra en les reconstruccions dels ecosistemes de Catalunya en els diferents temps geològics, i que s'han pogut determinar a partir de l'estudi de les roques sedimentàries i el corresponents registre fòssil. A més, es fa un repàs d'alguns dels jaciments més emblemàtics de Catalunya i que han proporcionat més informació sobre el registre paleontològic.

Destacar que totes les il·lustracions que hi ha són, del Sr. Roc Olivé, coautor del llibre, i que tot el text està escrit pel Sr. Guillem Orlandi, també coautor, amb un llenguatge molt entenedor que permet arribar a tots els amants de la paleontologia independentment del seu nivell.

Esperem que aquest llibre ajudi a seguir endavant amb la tasca de divulgació i cura del patrimoni paleontològic de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada