Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 14 de novembre del 2022

Amics del Museu: Guia geològica de Montsant

Acaba d’arribar a la nostra biblioteca del Museu, de la mà d'en Ferran Colombo, la segona edició (2021) de la guia geològica dedicada a la Serra de Montsant, editada pel Parc Natural de la Serra de Montsant i amb l’ajut de la Generalitat de Catalunya, essent els seus autors en Manu Gómez i Ferran Colombo amb la col·laboració de David Albalat.

La guia s’estructura en una sèrie de capítols, el primer dels quals tracta de temes  generals (com els conceptes de temps geològic, columna estratigràfica, l’edat de les roques de la zona...), així com també un xic d’història geològica, amb l’ajut de fotografies i esquemes senzills però molt didàctics, que ens situa dins els moviments de les plaques que van donar lloc a la formació del Montsant.



Tot això és una llarga introducció al cos de la guia on, per veure al camp el que s’explica al text, es proposa un llarg itinerari geològic entre Cabacés i Albarca dividit en tres etapes.

En cadascuna de les etapes s’especifica la distància del recorregut, el temps estimat, el desnivell acumulat i una sèrie de recomanacions, així com també la representació del recorregut sobre un mapa geològic on s’indiquen la situació de les fotografies que apareixen al text i també un perfil topogràfic.

Finalment, la guia inclou un glossari de termes geològics que apareixen al text pels lectors que no estiguin acostumats a aquesta terminologia tècnica, i també inclou tot un seguit de referències bibliogràfiques amb que es basa el text i per a tothom qui vulgui ampliar coneixements.

Així que ja ho sabeu: amb aquesta guia a la mà podreu gaudir més intensament del paisatge, la natura i el patrimoni històric i geològic d’aquesta impressionant serra situada al marge sud-oriental de la Depressió de l’Ebre i enganxada a l’extrem meridional de la Serralada Prelitoral a cavall de les comarques del Priorat i les Garrigues. Esperem que us agradi!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada