Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 16 de juny del 2020

Mn. Francesc Nicolau: Dones a l'espai


El passat 6 de febrer  va aterrar a l’estepa del Kazakhstan l’astronauta d’Estats Units Christina Koch, juntament amb l’italià Luca Parmitano i el rus Aleksandr Skvortsov. Després de 328 dies, 133 hores i 5 minuts a l’Estació Espacial Internacional, aquesta astronauta de 41 anys va esdevenir la dona que havia fet una estada a l’espai de més durada. Però... qui és Christina Koch?

L'astronauta Christina Koch

Nascuda a Carolina del Nord al 1979, aquesta jove aviat es va distingir en diversos àmbits de la ciència. Amb la carrera d’Enginyeria Elèctrica i Física feta el 2001, es graduava d’un programa de la NASA i va treballar al Laboratori d’Astrofísica d’aquesta institució fins que, del 2004 al 2007, va entrar com a investigadora al programa  d’estudi de les regions de l’Àrtic i l’Antàrtida.

Del 2007 al 2009 va treballar en el desenvolupament d’instruments de ciències espacials, fins que al 2013 era seleccionada per la NASA per formar part d’un grup de 21 astronautes per rebre instrucció. Al 2015 ja es trobava disponible de manera que el 14 de març del 2019 era seleccionada per anar a l’Estació Espacial Internacional i participar en els treballs que s’hi efectuen. El dia 18 d’octubre feia la seva passejada espacial juntament amb Jessica Meir, una altra astronauta d’Estats Units nascuda al 1977 a Caribou. Aquesta fou la primera passejada que feien dues dones.

L'astronauta Jessica Meir

Les protagonistes de la primera passejada espacial 100% femenina

Pels seus mèrits científics, un d’ells va ser la construcció de l’espectròmetre de la missió Suzaku de la NASA,  Koch ha obtingut diversos premis a més de ser la dona que més temps ha romàs orbitant la Terra. Així, mica en mica, també el món femení participa en l’estudi de les ciències del cosmos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada