Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 30 de desembre del 2019

Mn. Francesc Nicolau: Cal estar més alerta al canvi climàtic


Ja fa dies que van fer una entrevista a Julio Díaz, director de l’àrea del Departament d’Epidemiologia i Bioestadística de la Escuela Nacional de Sanidad i expert en el tema del canvi climàtic, qui va dir coses força interessants i de les quals us en faig un resum.

L'investigador Julio Díaz Jiménez

A l’entrevista ens diu que la tendència indica que les onades de calor i altres fenòmens meteororògics seran cada vegada més freqüents i més intensos, i que ara per ara no es fa prou per frenar aquesta tendència. I ni que avui aturessim totes les emissions perjudicials de CO2 , procedents d’automòbils, avions, fabriques, etc, no podriem tornar a l’estadi anterior i que l’únic que es pot fer és moderar fins on es pugui aquestes emissions, perquè el canvi climàtic ja és aquí i és innegable.

Els acords de París no són la panacea i ja vam veure que seria una victòria molt notable si s’aconseguís que a finals de segle la temperatura mitjana mundial només s’hagués incrementat d’uns 2ºC en comptes dels 8ºC a què ens enfrontem si no hi posem mesures dràstiques.

Però com bé sabem, molts governs no es decideixen a fer-ho com caldria, i per posar-hi un exemple els Estats Units de Trump no s’acaben de creure això del canvi climàtic. Ara bé, el principal problema que comportarà el canvi de la temperatura serà el de les migracions, i amb l’augment del nivell del mar es negaran moltes poblacions, i aquí podem citar el que ja està passant a Jakarta, actual capital d’Indonèsia però que està previst traslladar-la per causa de les freqüents inundacions que pateixen.


Avui dia es calcula que el 56% de la població mundial ja viu a les grans ciutats, amb els inconvenienets que això comporta, i si amb el canvi climàtic s’augmenta aquesta població els inconvenients s’incrementaran, sobretot el de la contaminació atmosfèrica. Com veieu, el panorama no és gens falaguer. I encara no ho hem dit tot! I què hi podem fer? Ben poca cosa, però anar donant coneixement del problema perquè els govers acabin fent cas i s’apliquin mesures és el que estem fent ara per ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada