Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 18 de desembre del 2015

Jorgina Jordà: Homenatge al Dr. Josep Maria Mata i Perelló

El passat diumenge 13 de desembre vàrem tornar al Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa. En aquesta ocasió amb els companys i amics del Grup Mineralògic Català, per retre un merescut homenatge al Dr. Josep Mª Mata i Perelló i celebrar els vint-i-cinc anys de la publicació de la seva obra “Els Minerals de Catalunya”.


Novament van fer d’amfitrions el Sr. Joaquim Sanz conservador de la secció de mineralogia i petrologia i el Sr. Josep Biosca conservador de la secció de paleontologia del museu, a més de, com no, el professor Josep Maria Mata. Tots tres ens van fer un breu repàs de la història del Museu, des de la seva creació fa trenta-cinc anys fins a l’actualitat, cosa que va donar lloc a un bon grapat d’anècdotes.



Seguidament, el President del Grup Mineralògic Català, el Sr. Frederic Varela, va fer entrega d'una placa commemorativa al professor Josep Mª Mata en reconeixement de la seva trajectòria (Doctor en Geologia, Catedràtic de Geologia i Mineralogia, Màster Honoris Causa de la UPC i soci destacat del GMC) i en agraïment per la seva gran tasca en la divulgació de la mineralogia del nostre país i la conservació del patrimoni geològic i miner.

D'esquerra a dreta: Sr. Joaquim Sanz,
Sr. Josep M. Mata i Perelló, Sr. Frederic Varela i Sr. Josep Biosca

Després d'unes breus paraules, vam continuar visitant les diferents exposicions del Museu la biblioteca i el laboratori.





Només resta tornar a agrair l'amabilitat ambn la qual sempre ens atenen a Manresa i recomanar a tothom la visita a aquest extraordinari Museu.

Fotos: Agustí Asensi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada