Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 27 de desembre del 2011

Amics del Museu: NOTÍCIA

Aquest any, que ja s'acaba, ha viscut el centenari del naixement de Noel Llopis Lladó (1911-1968) geòleg català que després de llicenciar-se a la Universitat de Barcelona en fou professor auxiliar, però la major part de la seva feina la va fer fora de Catalunya ja que va ser catedràtic a Oviedo i Madrid, va estudiar la tectònica alpina a Grenoble, va aixecar el primer mapa geològic d'Andorra i va crear el "Servicio Geológico del Instituto de Estudios Asturianos".



Se'l recorda també pels seus treballs sobre hidrologia càrstica al Sistema Mediterrani, així com també de tectònica i morfologia del Pirineu. Fou un dels fundadors de l'Editorial Alpina i va crear la revista d'espeleològica "Speleon" i per això us recomanem la visita a dos excel·lents blocs on s'han publicat extenses biografies sobre aquest personatge d'importància cabdal dins la història de la geologia i l'espeleologia a Catalunya. Els blocs en qüestió són: l'Estret de Roques i Espeleobloc que trobareu a l'apartat de "links".

2 comentaris:

  1. He descobert el vostre blog i té entrades molt interessants. Potser us agradaria conèixer http://blocdecamp.blogspot.com, dedicat al nostre patrimomi geològic

    ResponElimina
  2. Isabel Benet (AMGSB)- M'ha semblat un bloc molt digne i interessant per això l'he afegit al nostre apartat de "links".

    ResponElimina