Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 11 de gener del 2012

Amics del Museu: NOTÍCIA

Avui, el cercador Google es fa ressó del 374 aniversari del naixement de Niels Stensen, conegut a casa nostra com a Nicolau Steno, amb un dels seus famosos "doodles".

Bisbe de l’esglèsia i fundador de la Geologia i la Paleontologia modernes, fou el primer que empleà la paraula estrat o sediment en sentit geològic; el primer que va interpretar les glossopetres com a dents fòssils d’antics taurons; qui va establir la llei de la superposició dels estrats, base de l’Estratigrafia i el primer que va enunciar la llei dels angles diedres, una de les principals lleis de la Cristal·lografia.
Els 22 d’octubre de 1988 el Sant Pare, Joan Pau II, va dedicar una extensa salutació als peregrins de Dinamarca presents a Roma amb motiu de la beatificació de Niels Stensen, que des de llavors es celebra cada 5 de desembre. La transcripció d’aquella salutació la podeu trobar al butlletí intern dels Amics del Museu, número 26 (2001).
Val a dir que Nicolau Steno va ser també nomenat, junt amb Sant Albert Magne i el beat Josep Casas i Ros, copatró dels Amics del Museu del Seminari de Barcelona.
Des d’aquí us animem a consultar alguna de les pàgines que corren per la web i que parlen d’aquest esdeveniment amb profusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada